Klutaboa

Klutaboa – väcka liv i en bortglömd institution

Jag är uppvuxen i Kinna i Marks Kommun, mitt i Tygriket kan man säga. När jag växte upp fanns det många textila industrier, både i byn och i den direkt närliggande bygden, och med dessa i princip lika många utförsäljningsställen. Där kunde man göra fynd, både på sekunda varor – de små skönhetsfelen var ju ofta just små – men även på kvalitetsprodukter som av olika anledning såldes ut på dessa ställen.

Det var när jag satt på ett möte med en kund i en helt annan fråga som idén till Klutaboa kläcktes, sen gick det raskt från embryo till färdig produkt. Nu har vi tagit Klutaboa och gjort den digital, och jobbar på att fylla den med produkter från alla möjliga textila leverantörer i bygden.

Om webbplatsen

Klutaboa.se är att likna med en marknadsplats där varje företag kan välja att sälja sina produkter under egen flagg, eller lägga ut “hyllvärmare” som av någon anledning inte blivit sålda under Klutaboas flagg om de inte vill lägga sitt varumärke på webbplatsen.

Varje företag har en egen inloggning och hanterar sina egna ordrar och produkter, givetvis kan de anlita mig för hjälp med inläsning av produkter om de inte anser sig ha tiden eller kunnandet själva.